• Website
Geen resultaten gevonden.

Tjarko Bouman nieuwe CEO BDR Thermea Group

BDR Thermea Group benoemt Tjarko Bouman als nieuwe Chief Executive Officer. Bouman treedt per 1 februari 2024 in dienst bij BDR Thermea Group. Hij volgt Bertrand Schmitt op, die eerder deze week zijn vertrek aankondigde.

Tjarko is momenteel CEO van NTS Group, een internationaal bedrijf dat complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules ontwikkelt, produceert, monteert en test voor hightech OEM'ers in de halfgeleider-, analytische en gezondheidszorgsector. Tijdens zijn loopbaan bij NTS Group heeft hij een nieuwe strategie uitgerold, die resulteerde in een recordomzet en -winstgevendheid in 2021 en 2022. Ook veroverde NTS Group een plaats in de wereldwijde top 3 van de halfgeleider- en analytische marktniche.


Tjarko Bouman - New CEO - BDR Thermea Group


Voordat hij bij NTS begon, werkte Tjarko bij Vanderlande Industries als Managing Director. Daar was hij verantwoordelijk voor het bedrijf dat in Europa (exclusief DACH) en Azië-Pacific geautomatiseerde materiaalverwerkingsoplossingen leverde aan bedrijven in de foodretail-, e-commerce, mode- en de pakketindustrie. Eerder was Tjarko verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling van services bij Vanderlande, waaronder de afdeling reserve-onderdelen, de wereldwijde servicedesk en het services-expertisecentrum.

Marc de Jong, voorzitter van de Raad van Commissarissen van BDR Thermea: “Tjarko brengt meer dan 20 jaar ervaring mee op het gebied van bedrijfsontwikkeling, bedrijfsvoering en de toeleveringsketen, in zowel consulting als management. Daarbij heeft hij een bewezen staat van dienst wat betreft bedrijfstransformatie en heeft hij digitale vaardigheden in het ontwikkelen van waardeproposities voor klanten.”

Tjarko Bouman: “Ik kijk ernaar uit om me bij BDR Thermea Group aan te sluiten, en daar voort te bouwen op de nalatenschap van Bertrand met inbreng van mijn eigen ervaring en vaardigheden. Ik verheug me erop samen te werken met de internationale teams om de positie van BDR Thermea in de energietransitie verder te versterken.”

 

Over BDR Thermea Groep

BDR Thermea Group is een toonaangevende fabrikant van slimme thermische comfortoplossingen voor huishoudelijk en commercieel gebruik. Het bedrijf heeft meer dan 6.800 mensen in dienst en is actief in meer dan 100 landen wereldwijd. BDR Thermea Group, dat in 2022 een omzet van EUR 2,2 miljard realiseerde, bedient klanten onder gerenommeerde merken zoals BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée en Baymak. Het hoofdkantoor van BDR Thermea Group bevindt zich in Apeldoorn. Zie ook bdrthermeagroup.com.