• Website
Geen resultaten gevonden.

Defect

Mijn verwarmingssysteem of airconditioning is defect en ik heb hulp nodig

Heb je geen verwarming, koeling of warm water meer ? Geen nood, wij gidsen je graag verder. Er zijn een aantal zaken die je zelf kan doen en nakijken om je verwarmingsketel (of koeling) op een veilige manier opnieuw op te starten:

  • Heeft je verwarmingskring nog voldoende werkingsdruk (waterdruk in de verwarmingskring) ? Indien niet, raadpleeg de voorschriften of indicatie van je installateur en vul de installatie bij met behulp van de vulkranen.
  • Is de energietoevoer nog voldoende naar je verwarmingsketel en heeft je toestel nog stroom (kijk na of de zekeringen in je zekeringenkast nog aan staan).
  • Is er (in geval van lokale energie opslag van bv. stookolie of propaan) nog voldoende brandstof aanwezig ? Indien niet, laat deze dan zeker aanvullen. Opmerking: Indien er even geen brandstof aanwezig is, en de aanvoerleiding dus leeg is, dient een verwarmingsketel vaak ook meerdere malen opgestart te worden om voldoende brandstof naar de brander te krijgen.
  • Reset je verwarmingsketel door deze even zonder spanning dmv de aan/uit knop op de voorzijde van het toestel of open hiervoor het afdekklepje en zet na ongeveer 30 seconden uw verwarmingsketel opnieuw aan. Indien er echte een ”reset” knop is, aarzel niet om deze enkele seconden in te drukken. Een stookoliebrander heeft vooraan een ruime opening met daarin ook een drukknop om je brander opnieuw op te starten.
  • Raadpleeg je handleiding voor meer informatie, hierin staat ook steeds (vaak achteraan) een overzicht van vaak voorkomende fouten én oplossingen. Heb je de handleiding niet bij de hand ? Klik dan hier om je handleiding te zoeken én te downloaden in PDF formaat.
  • Noteer de foutcode die op het display (indien van toepassing) verschijnt, hierdoor kan zowel jezelf als een professional de oorzaak én oplossing sneller terugvinden.

Door bovenstaande zaken uit te voeren zal in veel gevallen je verwarmingsketel opnieuw opstarten. Komt het probleem meteen of na verloop van tijd (regelmatig) terug ? Lees dan verder hieronder.

Raadpleeg je verwarmingsinstallateur

Een goede installateur voor je verwarming of airconditioning is onmisbaar, voor nu én in de toekomst

Je verwarmingsinstallatie is hét belangrijkste systeem in je woning, dat voor welbehagen en comfort zorgt. Dit systeem bestaat echter niet alleen uit de verwarmingsketel op zich. De ketel, wat je gerust ook het “hart” van de installatie mag noemen, is als het ware de brander, het toestel dat warmte (of koude) aanmaakt. Alles daar omheen zoals de verwarmingskring (leidingen doorheen je woning), het afgiftesysteem (radiatoren of vloerverwarming), de energieaanvoer (leidingen of opslagtank) en afvoer (rookgasafvoer, indien van toepassing) vormt samen één groot samenwerkend geheel dat optimaal moet geïnstalleerd én onderhouden zijn voor een ideale werking. Als fabrikant voor verwarmingstoestellen en airconditioning is onze service beperkt tot het verwarmingstoestel op zich.

Het is dan ook erg aan te raden om altijd eerst contact op te nemen met je installateur in geval van een defect, en dit zowel tijdens als na de garantieperiode. Deze persoon of firma kent je complete situatie en jouw systeem namelijk het beste, daar deze door hen geïnstalleerd of opgevolgd wordt. Bovendien is jouw installateur ook regionaal het dichtst nabij, om zo een zo snel mogelijk een diagnose en/of herstelling uit te voeren. Neem in geval van een panne of defect dus zeker contact met hem op. Heb je (nog) geen installateur? Neem dan een kijkje op de Remeha installateurzoeker door hier te klikken. Automatisch, of aan de hand van de ingave van je postcode vind je eenvoudig en snel een installateur in je buurt.

Zoek een installateur in jouw buurt

Interventie nodig?

Heeft je installateur vanop afstand of ter plaatse een diagnose gesteld en werd overeengekomen dat een interventie nodig is van Remeha Service als fabrikant? Klik dan op de onderstaande knop om als gebruiker online een interventie bij Remeha Service aan te vragen.

Vraag een interventie aan