• Website
Geen resultaten gevonden.

Onderhoud

Plan uw onderhoud op tijd

Het correct installeren van je verwarmingsinstallatie of airconditioning systeem is één zaak, het goed (laten) onderhouden van uw Remeha-systeem is minstens even belangrijk. Net zoals bij een wagen is een periodiek onderhoud onmisbaar om een lange levensduur en een zorgeloze werking te kunnen garanderen. Bovendien is een onderhoud of nazicht in België wettelijk verplicht. Neem contact op met je intercommunale indien je hierover meer informatie wenst.

Vraag hier uw onderhoud aan

Onze onderhoudscontracten

Bronze Silver Gold* Warmtepomp****
€ 115 / jaar € 234 / jaar € 354 / jaar € 286 / jaar
Onderhoud en facturatie 2-jaarlijks jaarlijks jaarlijks jaarlijks
Reiniging en controle check check check check
Afgifte reinigingsattest check check check check
Afgifte verbrandingsattest check check check
Opvolging onderhoud check check check check
Incl. onderhoud set check check check
Incl. één interventie** check check
Incl. alle interventies*** check
Incl. alle wisselstukken*** check
Incl. 15% korting op alle wisselstukken* check
Klik hier voor de contractvoorwaarden Klik hier voor de contractvoorwaarden Klik hier voor de contractvoorwaarden Klik hier voor de contractvoorwaarden

Prijzen zijn exclusief BTW

* U kunt enkel intekenen voor een Gold onderhoudscontract wanneer uw toestel jonger is dan 5 jaar.
** Inclusief verplaatsingskosten en werkuren.
*** Weekdagen
**** De forfaitaire prijs voor het éénmalige onderhoud van uw ketel bedraagt € 300,00 excl. btw.
***** Deze prijzen gelden voor de Eria Tower en Neptuna warmtepomp. Voor de prijs van andere modellen kan je steeds een mailtje sturen naar contracts@remeha.be.

Deze prijzen gelden enkel voor de gaswandmodellen met een vermogen kleiner of gelijk aan 70kw van de merken Remeha, Oertli, Chappée en Brötje. Voor verdere info over de prijzen van de andere ketelmodellen kan u terecht bij contracts@remeha.be.

De facturatie van uw onderhoudsovereenkomst gebeurt volgens het tempo van uw gekozen formule.

Wat houdt een Remeha onderhoudsbeurt in?

Een goede onderhoudsbeurt is niet alleen een controle van de goede werking en een poetsbeurt van de frontmantel... Tijdens een correct onderhoud wordt uw Remeha verwarmingsketel of airconditioning vanbinnen gereinigd, wordt slijtage nagekeken én worden onderdelen vervangen waarvan de installateur slijtage constateert of die de fabrikant aangeeft te vervangen tijdens een Remeha onderhoudsbeurt.

Het correcte onderhoud uitvoeren is een taak die om tijd vraagt en niet op een half uurtje achter de rug is, vaak neemt dit minstens een aantal uren in beslag. Na elk onderhoud worden ook steeds tests uitgevoerd en dmv meetapparatuur de verbranding (rendement en uitstoot) nagemeten. Je ontvangt dan ook een rapport en/of attest voor elk onderhoud, digitaal of op papier. Bewaar deze informatie goed.

Door je Remeha verwarmingsketel te laten onderhouden geniet je van:

  • een optimaal rendement wat zorgt voor een lager verbruik;
  • een langere levensduur;
  • minder kans op storingen;
  • een lagere CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Wat hoort er sowieso bij een onderhoud, uitgevoerd door Remeha Service?

  • De verwarmingsketel wordt nagekeken zodat deze veilig en correct werkt;
  • De rookgasuitstoot wordt gemeten en de verbranding geoptimaliseerd;
  • Levering en plaatsing van de onderhoud set (indien van toepassing) van uw verwarmingsketel is steeds inbegrepen;
  • Uitschrijven van het officiële reinigings- en verbrandingsattest (te bewaren bij de ketel);
  • Dit alles gebeurt door een erkende technieker van Remeha Service.

Wat is het beste tijdstip om een onderhoud uit te voeren?

Minstens binnen de wettelijke termijnen dient een onderhoudsbeurt of technische controle plaats te vinden. Dit kan ook echter vroeger zijn, bijvoorbeeld op basis van een (hoger) aantal branduren. Verschillende slimme verwarmingsketels geven aan op het display wanneer er een onderhoud nodig is. Indien jouw systeem dit niet weergeeft, hou dan minstens rekening met de wettelijke termijn.

Een onderhoudsbeurt wordt altijd best uitgevoerd BUITEN de koudere periodes van het jaar. Tijdens de wintermaanden is het namelijk erg druk voor elke technieker en verwarmingsprofessional omdat pannes vaker voorkomen in de koudste periode én ook belangrijker zijn dan een onderhoud van een goed werkende verwarmingsintallatie. Als Remeha Service raden we aan om elk onderhoud uit te laten voeren van mei tot september om zo een optimale beschikbaarheid van techniekers te kunnen waarborgen. Kies je voor een onderhoudscontract en zullen we elke onderhoudsbeurt zo efficiënt mogelijk inplannen.

Vraag hier uw onderhoud aan

Kies voor een Remeha onderhoudscontract

Remeha Service biedt meerdere onderhoudscontracten aan

Als je kiest voor een onderhoudsformule, dan ontzorgen we je, en via Remeha Service kan je dan ook kiezen voor een onderhoudscontract op maat van je wensen. Ruim op tijd nemen we telkens contact met je op om een onderhoud in te plannen en uit te voeren. Alle administratie wordt uit handen genomen en je bent zeker van een lange levensduur van je Remeha verwarmingsketel.

Hierboven kan je de mogelijke formules terugvinden van een onderhoud via Remeha Service, aarzel niet om vandaag nog je Remeha onderhoudscontract (of éénmalig onderhoud) aan te vragen.