• Website
Geen resultaten gevonden.

Project Gemeentehuis Kontich

Renovatie met mooie verduurzaming

De gemeente heeft diverse ambities, één daarvan zijn de klimaatdoelstellingen behalen. Kontich wil hier grote stappen vooruit zetten op een efficiënte, maar ook realistische manier. Het gemeentehuis onderging een duurzame verbouwing in 3 fases. Wat nog in goede staat was, werd behouden. De andere zaken werden op een duurzame manier aangepakt. Als gemeente zijn ze zich bewust van hun voorbeeldfunctie, dus houden ze de focus de komende jaren sterk op duurzaamheid en efficiëntie.

Doelstelling
Het behalen van klimaatdoelstellingen met focus op duurzaamheid en efficiëntie in een renovatie.

Resultaat
Door de gasabsorptiewarmtepomp efficiënt in te zetten, creëer je een sterke reductie van CO2-uitstoot. Door de absorptiecyclus breng je de onttrokken lage temperatuur van de omgevingslucht naar en hogere bruikbare temperatuur. Dit gebeurt met ondersteuning van twee condenserende gaswandketels.

Nota
De Remeha Quinta Pro maakt deel uit van het assortiment condenserende gaswandketels en is verkrijgbaar in types 45, 65, 115, 135 en 160 kW. Recentere versies kregen een updaten naar het "Ace" regelplatform. Dit zorgt voor meer mogelijkheden voor beheer op afstand en faciliteert hybride aansluitingen.

Projectinformatie

Geplaatste producten:

  • 1x Gas HP 35A gasabsorptiewarmtepomp
  • 2x Quinta Pro 65 condenserende gaswandketels (2x 62 kW)

Gemeentehuis Kontich:

  • Studiebureau RCR
  • Installateur Straumann-Dhoop