• Site Internet

Pioniers

Remeha als pionier

Remeha is voorloper op het gebied van duurzame innovaties. Dat betekent dat we taboes doorbreken en technische grenzen verleggen. Veranderen en pionieren zit namelijk in ons DNA.

             


Als voorloper in de energietransitie hebben we lef nodig. Zo blijven we vooroplopen en blijven we technische grenzen verleggen. Met onze duurzame klimaat- en warmteproducten dragen we bij aan de verduurzaming van Nederland. Daarom verwachten we van jou dat jij met lef de markt betreedt en samen met je collega’s zorgt dat onze duurzame oplossingen voor iedereen beschikbaar worden.


Hoe het begon: begin 20e eeuw


Het begon met de industriële revolutie


Het begon met de industriële revolutie In de jaren ’20 van de vorige eeuw startte Gerard van Reekum zijn eigen bedrijf: ‘Van Reekum’s Metaal Handel’ (Remeha). Hij startte aanvankelijk als fietsenwinkel en vervolgens verkocht hij stalen buizen en fittingen aan de verwarmingsindustrie.


In de jaren ’40 startte Reekum met een eigen gietijzerij en verhuisde met zijn bedrijf naar Apeldoorn. Hij begon met de ontwikkeling van een gietijzeren cv-ketel voor antracietkolen. De productie en markt van gietijzeren pijpen en ketels voor centrale verwarming was begonnen. Remeha was een van de eerste bedrijven die hier mee begon.


1960


Midden jaren ’50 kwam het oliestoken langzaam op gang. Er werden ketels ontwikkeld voor stadsgas. Begin jaren ’60 werden in Nederland de eerste aardgasvondsten gedaan. De doorontwikkeling van de (atmosferische) gasketel is op gang gekomen. Toen brandstofbesparing een belangrijke discussie werd, begon Remeha met de ontwikkeling van Hoog Rendementsketels (HR-ketels). Remeha was dan ook een van de eerste die de HR-ketel op de markt bracht.


 

einde 20e eeuw


Enorme groei Remeha


Enorme groei Remeha Aan het einde van de 20e eeuw maakte Remeha een enorme groeispurt mee. Door de gasaansluiting rond 1960 werd er veel meer mogelijk. Als een van de grootste spelers in de Europese verwarmingsmarkt liepen we al voorop in de ontwikkeling van duurzame oplossingen.


2004 – 2009


BDR Thermea


In 2004 fuseerde Remeha met de Franse verwarmingsfabrikant De Dietrich Thermique. Zo werd een goede positie in Frankrijk veroverd. Samen vormen deze bedrijven De Dietrich Remeha Group. Vijf jaar later, in 2009, volgde nog een fusie tussen De Dietrich Remeha Group en de Britse Baxi Groep. BDR Thermea was geboren, ontstaan uit de namen Baxi, De Dietrich en Remeha.


2050


Toekomstbeeld: CO2-neutraal in 2050


Remeha staat momenteel midden in de energietransitie. Wij geloven dat we in de toekomst alle energiebronnen nodig zullen hebben. We spreken dan over gas, hybride en all-electric. Een voorwaarde hierbij is wel dat gas duurzaam wordt opgewekt. Daarbij moet slim en optimaal gebruik worden gemaakt van zonnen- en windenergie. Energieopslag is hierbij essentieel. Alleen door zon en wind te integreren in het energiesysteem kunnen we duurzaam energie blijven opwekken. Streven naar een CO2-neutrale toekomst.

Ben jij de pionier die voor verandering gaat zorgen?

Bekijk alle vacatures
 

Vera Enklaar


Vacature vraagbaak


06 41 66 30 47