• Website
Geen resultaten gevonden.

Remeha legt “gulden vlies” over Fortes

Wooncomplex en appartementen

Remeha neemt Fortes Energy Systems over en versterkt daarmee haar positie in de groeiende markt voor stadsverwarming en collectieve warmte- en koudesystemen waardoor de energie transitie breder ondersteund kan worden. Fortes blijft onder eigen naam in de markt actief. Fortes Energy Systems is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot marktleider en een toonaangevende speler op het gebied van innovatieve en efficiënte systemen voor het overdragen van energie in collectieve warmte- en koude systemen.

Maak kennis met Fortes en ontdek project Le Toison d’Or in Brussel.

Een luxe gecombineerd woon- en winkelproject. 72 appartementen, een commerciële winkelruimte, een grote crèche, ondergrondse parkeerplaatsen en een verhoogde stadstuin. Het project voldoet aan hoge duurzaamheidseisen.

Dirk Ockhuizen, algemeen directeur van Fortes Energy Systems, specialist op het gebied van collectieve Warmte-, Koude- en Warmwater netwerken, vertelt: “We staan bekend als specialist in het ontwikkelen, bouwen en programmeren van satellietunits, daarnaast zijn we sparringpartner en zijn we altijd nauw betrokken bij een project.

“Bij Le Toison d’Or hebben we 72 AquaHeat WKW-HEX satellietunits geleverd met energiemeters. De AquaHeat WKW-HEX satellietunits zijn compacte toestellen waarin alle drie de disciplines – warmte, koude en warm water – samen zijn gevoegd. Zo stemt Fortes Energy Systems de verschillende behoeftes op elkaar af. De verwarming wordt bijvoorbeeld even stopgezet op het moment dat de boiler warm water produceert. “Eén kapitein op het schip, zeg maar, in plaats van losse componenten die niet gekoppeld zijn,” legt Ockhuizen uit. “Onze units zijn natuurlijk ook afgestemd op de bedrijfsomstandigheden die de centrale stookplaats aangeeft zodat ze in lijn kan functioneren met de temperatuur die uit het systeem komt.”

 

Meer info over de satelietunits

Hoe zorgt Fortes Energy Systems met zijn toestellen voor energiebesparing? “Ten eerste werken we met een laag temperatuursysteem om zo weinig mogelijk energieverliezen te creëren,” zegt Ockhuizen. “Installaties die op hoge temperatuur draaien zijn niet meer gewenst, dat is ook waar de negatieve connotatie van collectieve installaties vroeger vandaan kwam. Tegenwoordig leveren we immers meer energie op voor een lagere prijs. Ten tweede stellen we een dode temperatuurzone in waarbinnen niet verwarmd of gekoeld wordt. Als je bijvoorbeeld tot 22° verwarmt, is het niet nodig om al op 23° de koeling in te zetten. Op die manier verbruikt het systeem niet nodeloos energie.

Projectinformatie

Geplaatste producten:

  • 75x AquaHeat WKW-HEX 4P satelietunits

Partners:

  • Bouwheer: TD IMMO Invest bvba p/a ProWinko (Amstelveen)
  • Architect: UNStudio (Amsterdam) en Jaspers-Eyers Architects (Brussel)
  • Installateur HVAC: Devis NV (Geel)
  • Satellietunits en koppeling vloerverwarming: Fortes Energy Systems (Houten)
  • Studiebureau stabiliteit: Abcis – Van Wetter ingenieurs (Brussel)
  • Studiebureau technieken: Techniplan adviseurs (Rotterdam)