• Website
Geen resultaten gevonden.

Remeha brengt warmte in 134 Scholen van Morgen

134 van de 182 schoolprojecten uitgerust met Remeha verwarmingsketels

Scholen van Morgen levert in februari 2023 in Sint-Truiden de laatste school af van in totaal 182 projecten. In 134 schoolgebouwen werd beroep gedaan op Remeha om verwarming te voorzien, goed voor 69 procent van het totaal aantal projecten. De oplossingsgerichte aanpak van Remeha en de jarenlange betrouwbaarheid van de verwarmingsketels waren voor de aannemers doorslaggevend om voor Remeha te kiezen.

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking (PPS) tussen de Vlaamse overheid, AG Real Estate en BNP Paribas Fortis. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van nieuwe schoolgebouwen. Elke School van Morgen is een uniek project, uitgebouwd op basis van de lokale noden en vragen. In 2010 werd het programma opgestart, 12 jaar later zijn er verspreid over Vlaanderen 182 schoolgebouwen bijgekomen. Momenteel gaat de laatste fase in van het 182ste schoolproject. De oplevering is voorzien in februari 2023.

Keuze voor Remeha

Het programma wordt van A tot Z begeleid door AG Real Estate, die optreedt als bouwheer. Voor elk schoolproject werd de architect via een openbare aanbesteding geselecteerd. Die stuurde op zijn beurt ingenieursbureaus aan en zorgde voor een ontwerpdossier, een vergunningsdossier en een lastenboek per school. Vervolgens werd er voor elk project een aannemer geselecteerd die het project volgens het lastenboek kon uitbouwen én instaat voor het onderhoud de komende 30 jaar.
De 182 gebouwde schoolprojecten zijn in totaal goed voor ruim 710.000 vierkante meter aan (ver)nieuwbouw. In totaal werden er 483 verwarmingsketels geplaatst, goed voor 67.000 Kw verwarmingsvermogen. Per project werden gemiddeld 2,5 ketels geplaatst. Bij 134 van de 182 gebouwen koos de aannemer telkens voor Remeha als verwarmingspartner. Zo levert Remeha 47.521 Kw vermogen, goed voor 71 procent van het totaal geplaatst vermogen. Dat aannemers geloven in de kwaliteiten van Remeha verwarmingsketels is dus duidelijk.

Duurzaamheid en kwaliteit

De projecten van Scholen van Morgen zijn uitgebouwd met het oog op de toekomst. “Vanuit het project zelf staan wij niet in voor de keuze van leveranciers en partners. Dat doet de aannemer telkens op basis van de lastenboek. Maar dat Remeha bij 69 procent van onze projecten gekozen wordt, zegt genoeg over het vertrouwen van de aannemer(s) in de kwaliteit van hun verwarmingsketels”, Philippe Monserez, programmadirecteur van Scholen van Morgen. “Bij de bouw van onze projecten worden strenge normen opgelegd op vlak van duurzaamheid en kwaliteit. De afgelopen jaren is gebleken dat Remeha die kwaliteit kan leveren.”

“Veel studiebureaus werken al samen met ons en weten tot wat Remeha in staat is. En onze verwarmingsketels staan bekend voor hun topkwaliteit en zijn reeds klaar voor de toekomst. Zo kunnen onze ketels perfect aansluiten in bijvoorbeeld een hybride opstelling met een Remeha warmtepomp mocht dit nodig zijn in de toekomst ”, zegt Carlos Meire (Segment manager Commercial) bij Remeha. “Niet alleen leveren wij deskundig advies, we staan ook garant voor performante en duurzame systeemoplossingen en onze materialen gaan jarenlang mee. Aangezien aannemers ook instaan voor het onderhoud gedurende 30 jaar na de bouw van het project, kiezen zij voor een partner met een toekomstvisie waar ze de komende decennia op kunnen rekenen.”