• Website
Geen resultaten gevonden.

Renovatie van een stookplaats in Woon- en Zorgbedrijf Wervik

Het woon- en zorgbedrijf van OCMW Wervik wil met zijn gevarieerd dienstenaanbod, zijn aangepaste woonvormen én zijn kwalitatief hoogstaande maatzorg een reële impact uitoefenen op de specifieke woon- en zorgbehoefte van de lokale en regionale bevolking. Die 3 peilers hebben natuurlijk een kostenplaatje. En dan moeten keuzes gemaakt worden die kosten en opbrengsten in evenwicht brengen. Remeha rekende voor dat het voorzien van een Remeha ELW WKK 22.000 euro per jaar kon opbrengen.

Frederik Decoutere van studiebureau Studiebureau De Klerck Engineering : “De keuze werd gemaakt om de productie te vernieuwen tot aan de evenwichtsfles. Naast de vervanging van de 2 centrale verwarmingsketels die 32 jaar goeie diensten bewezen hebben en vervangen zijn door 2 Remeha’s Gas 320 Ace werd ook een Remeha ELW WKK voorzien die gedimensioneerd werd voor de productie van warm water. (In een latere fase worden nog fotovoltaïsche panelen voorzien)”.

De vervanging van de technische installatie

De 2 oorspronkelijk ketels werden dus vervangen worden door energiezuinigere en milieuvriendelijkere oplossingen. De keuze werd gemaakt voor 2 Remeha Gas 320 Ace die rug aan rug geplaatst werden. De Gas 320 Ace is al voorzien om tot 20% te mengen met aardgas. Hierdoor kan tot 8% CO2 gespaard worden.

Autonome stroom en warmte voorziening

Het woon- en zorgbedrijf koos tevens voor de plaatsing van een Remeha ELW 20-43. Die zorgt voor een eigen stroomvoorziening. Deze installatie zal voor -40% minder aardgasverbruik zorgen. (In deze tijden waar de prijzen van aardgas onder druk staan is dit een niet te verwaarlozen troef). De CO2 uitstoot wordt zelfs met 60% gereduceerd.

Het rendement bij een elektrisch vermogen van 20 kW bedraagt 105%. Naast eigen stroom produceert een WKK warmte op een efficiënte manier.

Projectinformatie

Geplaatste producten:

  • ELW 20-48 warmtekrachtkoppeling
  • 2x Gas 320 Ace condenserende gasvloerketel