• Website
Geen resultaten gevonden.

Meerdere wegen richting duurzaam : 1 op 1 ketelrenovatie

De Pier in Blankenberge staat voor enkele jaren in de steigers. Tijdens deze renovatieronde wordt een vervanging voorzien van de verwarmingsketel. De Pier zal er na de renovatie terug uitzien zoals ten tijde van het interbellum.

Door zijn monumentale status was het moeilijk om te isoleren. Ze hebben een ongunstig milieulabel door een hoge CO2-uitstoot van het voor de verwarming benodigde aardgas. Door inzet van groene waterstof is die uitstoot flink te verlagen. Bovendien komt waterstof economisch gezien meer in beeld nu de aardgasprijzen stijgen.

De ketel die nog in goeie staat was dankzij geregeld onderhoud werd vervangen door een Quinta Ace gaswandketel in cascade.

Klaar voor de toekomst

Voor historische gebouwen van het type in Blankenberge is een vervanging door een Quinta Ace gaswandketel in cascade een goeie zaak. Er dient niet geraakt te worden aan het karakter. Maar bovenal toont deze ketel al waar het naartoe gaat in de toekomst. De ketel is nu al klaar voor een bijmenging met 20% waterstof, het duurzame alternatief voor aardgas. En op termijn kan de ketel omgebouwd worden naar een 100 % waterstofketel.

Projectinformatie

Geplaatste producten:

  • Quinta Ace 160 cascade