• Website
Geen resultaten gevonden.

Project Cadix Factory Antwerpen

Appartementscomplex

Het nieuwe woongebouw Cadix Factory in de oude Antwerpse havenwijk ‘t Eilandje is zo ontworpen en opgetrokken dat het zowel ‘s zomers als ‘s winters met een minimum aan verwarming of koeling een aangenaam binnenklimaat heeft. Voor die verwarming staan twee ketels van Remeha (Wommelgem) in, geplaatst door Lauryssen Service (Sint-Lenaarts).

“Wij hadden al eerder samengewerkt met projectontwikkelaar Alta Build,” verklaart Vik Van den Corput,” die bij Lauryssen de plaatsingswerken coördineert. “We gebruiken dikwijls ketels van Remeha. In de stookplaats van Cadix Factory ging het om twee ketels type Gas 210 Eco Pro., allebei met een vermogen van 160 kW. We maakten deze keuze in samenspraak met Alta Build. Remeha was hier om diverse redenen de aangewezen keuze. Hun afstelling is erg duidelijk en in verhouding tot hun vermogen zijn ze erg compact.” Elke woongelegenheid is uitgerust met een warmtewisselaar. “Ze zijn net als de centrale stookplaats klaar om ooit te worden aangesloten op een lokaal warmtenet. Vanuit de ketels wordt alleen water met een temperatuur van 70 graden rondgestuurd, voor de centrale verwarming. In de appartementen zorgt de warmtewisselaar voor de opwarming van het tapwater tot de gewenste temperatuur.”

Passiefbouw

Alta Build en Trans Architectuur wonnen in 2012 voor een bouwblok langs de Madrasstraat de stedenbouwkundige wedstrijd die de stad Antwerpen had uitgeschreven voor de herwaardering van de Cadixwijk. De nieuwe architectuur verwijst door onder meer het gebruik van handvorm baksteen, staal en hout naar de historische pakhuisarchitectuur die de buurt domineert. Maar achter dit traditionele uitzicht schuilt een bewuste keuze voor passiefbouw.

De begane grond telt zeven duplexwoningen met rechtstreekse toegang via een privéterras naar de gemeenschappelijke tuin. De leefruimten dragen met hun vrije hoogte van 4 meter een uitgesproken loft-karakter. De meeste van de dertig appartementen op de verdiepingen zijn van het doorzon-type.

Meer info over de Gas 210 ECO PRO 

Voor Lauryssen Service nadert zachtjes de veertigste verjaardag. Het installatiebedrijf plaatste al Remeha-ketels in het Zorghotel in Edegem (zie ook BAVL 2015-2). “Maar daar specifiek voor de verwarming van het sanitair water.”

Projectinformatie

Appartementsgebouw Cadix Factory

  • Installatiebedrijf Lauryssen Service

Geplaatste producten:

  • 2x Gas 210 ECO PRO condenserende gasvloerketel