• Website
Geen resultaten gevonden.

BDR Thermea start met de bouw van nieuw laboratorium voor commerciële warmtepompen in Spanje

BDR Thermea, de Europese fabrikant en distributeur van huishoudelijke en commerciële water- en ruimteverwarmingssystemen, is officieel gestart met de bouw van een nieuw R&D-laboratorium in Spanje. Het gloednieuwe centrum moet de innovatie op het gebied van commerciële warmtepompen versnellen.

Onze CEO Bertrand Schmitt en de andere leden van onze Raad van Bestuur hebben samen met Jose Antonio Pérez, directeur van onze warmtepompenafdeling, en Jordi Mestres, algemeen directeur van de BDR Thermea Group in Spanje en Portugal, de eerste steen gelegd van het gloednieuwe laboratorium voor commerciële warmtepompen in Vilafranca del Penedés, bij Barcelona.

"Onze inzet voor warmtepompinnovatie staat nu nog meer in steen gebeiteld", zegt Bertrand. "Als bedrijf stellen we ons voortdurend de vraag hoe we onze klanten het beste kunnen ondersteunen om de energietransitie te realiseren. Wij geloven dat warmtepompen een groot deel van het antwoord zijn. Het is spannend om onze R&D-capaciteit uit te breiden en meer oplossingen te ontwikkelen rond het aanbod van commerciële warmtepompen."

De bouw van het centrum in Vilafranca getuigt van onze inzet voor de ontwikkeling van warmtepomptechnologie en stelt ons in staat om op dit gebied te blijven innoveren. Warmtepompen zijn een belangrijk onderdeel van onze visie op een duurzame toekomst, waarbij het nieuwe laboratorium nieuwe mogelijkheden biedt om de energietransitie dichterbij te brengen.
Het Spaanse laboratorium voor warmtepompen voor commerciële gebouwen is geïnspireerd op onze business unit voor residentiële warmtepompen in Mertzwiller, Frankrijk. Beide centra zullen ook nauw samenwerken. Het lab maakt een verscheidenheid aan testomstandigheden mogelijk, waaronder een breed temperatuurbereik - van -20°C tot +55°C -, de optie voor droge lucht of 100% vochtigheid, en tot vier klimaatkamers. De tests zullen beschikbaar zijn vanaf november 2022, en de werkzaamheden aan het lab worden naar verwachting volgend jaar afgerond.

"Commerciële gebouwen spelen een sleutelrol in de energietransitie, en zij kunnen enorm profiteren van de overstap naar warmtepompen", zegt Jose Antonio Pérez. "Ons nieuwe R&D-lab in Spanje zal het voor onze klanten die actief zijn in commerciële omgevingen gemakkelijker maken om deze overstap te maken."

BDR Thermea Group, opgericht in 2009, is een toonaangevende fabrikant van slimme thermische comfortoplossingen voor huishoudelijk en commercieel gebruik. Het bedrijf heeft meer dan 6.000 mensen in dienst en is actief in meer dan 100 landen wereldwijd, met een leidende positie in Europa, Turkije en China. BDR Thermea Group, die in 2021 een omzet realiseerde van 2,1 miljard euro, opereert onder gerenommeerde marktleidende merken als BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée en Baymak. In Spanje is het actief onder de merknamen Baxi en De Dietrich. Het hoofdkantoor van BDR Thermea Group is gevestigd in Apeldoorn, Nederland. Zie ook www.bdrthermeagroup.com