• Site Internet

Interview Riemer

Remeha is onderdeel van moederbedrijf BDR Thermea: een sterk groeiende, internationale organisatie die volop in beweging is. BDR Thermea heeft vestigingen in ruim zeventig landen en realiseert een jaaromzet van circa €1,8 miljard. Daarmee is BDR Thermea Group de op twee na grootste speler in de Europese markt voor verwarming- en sanitair warmwatersystemen. En daar zijn we trots op. We zijn in gesprek met Riemer Hoekstra, hij is werkzaam als Manager Controls HQ bij BDR Thermea en vertelt ons graag meer over zijn functie.

Wat houdt je functie precies in?

Ik ben manager van het team Harmonization & Architecture binnen Headquarters (HQ) Controls, bij BDR Thermea. Samen met mijn team houd ik mij bezig met de architectuur voor software en elektronica. Hierbij ligt een grote focus op software en nieuwe functionaliteiten. Daarnaast richt ik me op de harmonisatie rondom werkprocessen en tooling voor de ‘Controls’ discipline binnen BDR Thermea.

Binnen de afdeling Controls zijn we met allerlei ontwikkelingen bezig voor de verschillende producten die we als BDR leveren. We richten ons niet alleen op HQ, maar ook op alle onderliggende organisaties zoals Remeha. Elk bedrijf binnen BDR Thermea ontwikkelt eigen producten, zoals cv-ketels en warmtepompen. Ieder product is anders en daarom heeft elk bedrijf van BDR Thermea ook een eigen R&D-afdeling/Controls-team die zich hier op focust. Om ervoor te zorgen dat we vanuit BDR Thermea één visie hebben en houden, zorgen wij er vanuit HQ voor dat we een strategie bedenken en een architectuur opstellen die bij alle bedrijven kan worden toegepast. Een platform van ‘controls’-oplossingen voor heel BDR Thermea. Daarnaast speelt ook de harmonisatie van de werkwijze en tooling binnen controls een grote rol in mijn functie. Zo houd ik me ook bezig met welke deliverables we moeten opleveren en met de tools die we daarvoor moeten gebruiken.

In HQ Controls speelt ‘the internet of things’ een grote rol. Het connecten van producten met het internet wordt in veel producten die wij bieden aangeboden. Zo is bijvoorbeeld een Remeha cv-ketel op afstand uit te lezen, waardoor installateurs de onderhoudsbeurten van cv-ketels effectiever kunnen plannen en uitvoeren.

"Wij staan hier aan de basis van de ontwikkelingen".

Riemer Hoekstra

Wat maakt jouw functie zo leuk en uitdagend?

Het is zowel een technische als procesmatige functie, hierdoor blijf ik mezelf continu ontwikkelen en uitdagen. We staan hier echt aan de basis van diverse ontwikkelingen. We bedenken continu nieuwe oplossingen en verbeteringen, stellen deze voor en vervolgens beginnen we met de ontwikkeling daarvan. We werken niet met een vastgelegd kader, maar treden daar juist buiten en vullen dit deels zelf proactief in. Je kunt je eigen creativiteit echt kwijt in deze functie en organisatie. Wat de functie voor mij extra uitdagend maakt is het internationale karakter en de diversiteit. Ik ben niet bezig met één productsoort, maar richt me op alle producten die we vanuit BDR Thermea te bieden hebben. De verschillende bedrijven die onder BDR Thermea vallen hebben namelijk elk hun eigen vraagstukken. Wij proberen daar een gemeenschappelijk antwoord voor te vinden.

Bekijk vacatures bij BDR Thermea