• Site Internet

Interview Remko

Remko Klein is Project Manager bij Remeha, op de afdeling Research and Development (R&D). Hij vertelt ons maar al te graag wat meer over zijn functie.

Wat houdt je functie precies in?

Ik ben Project Manager bij de afdeling R&D competence center. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het managen van projecten, van A tot Z.

Samen met de afdeling Product Management beginnen we met het kijken naar welke klantbehoeften er zijn en hoe we daarop kunnen inspelen. Op basis hiervan maken we een roadmap en bepalen we welke producten we willen lanceren. In deze fase komen we in contact met leveranciers en onderzoeken we welke technologieën er allemaal beschikbaar zijn. Daarna gaan we over tot de fase pre-development. In deze fase ga ik op zoek naar nieuwe technologieën, of starten we zelf met de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Vervolgens richten we ons meer op het totale product. Het project is afgerond op het moment dat een product is gelanceerd, met uiteraard nog de nazorg.

Als we met een project starten, werken we met een klein, multidisciplinair team, dat zich gedurende het project verder uitbreidt met collega’s van verschillende afdelingen. Ik ben op dit moment verantwoordelijk voor meerdere, kleinschalige projecten, maar het komt ook weleens voor dat ik verantwoordelijk ben voor één groot project. Dit maakt mijn werk heel afwisselend!

Wat maakt jouw functie bij Remeha uniek?

Ik vind de diversiteit in mijn functie heel erg leuk. Ik heb contact met veel verschillende klanten en leveranciers, zowel nationaal als internationaal. Ik ben bezig met veel nieuwe technieken en heb contact met de competence centers van BDR Thermea in verschillende landen. Deze competence centers zijn gespecialiseerd in bepaalde productsegmenten en zijn verspreid over Europa.

BDR Thermea zit over de hele wereld. Zo ben ik bezig met een project voor onze vestiging in China, waar we samen met leveranciers bezig zijn om de productie en verkoop van cv-toestellen op te starten.

Daarnaast is Remeha nu volop bezig met de energietransitie. Zo hebben we bijvoorbeeld pasgeleden een warmtepompbedrijf overgenomen. Op deze manier laten we aan de markt zien dat we meebewegen. Er is zoveel te doen door de energietransitie.

"Er is zoveel te doen door de energietransitie".

Remko Klein

En hoe ben je bij Remeha terecht gekomen?

Ik heb Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Direct na mijn studie ben ik in contact gekomen met een detacheringsbureau. Zij hebben mij gedetacheerd bij Remeha en inmiddels werk ik hier al meer dan tien jaar. Maar ik beoefen niet al tien jaar dezelfde functie, hoor. Toen ik bij Remeha begon heb ik eerst een losse opdracht gedaan: ik heb kwaliteitssystemen opgezet bij de afdeling R&D. Vervolgens ben ik als Appliance Engineer begonnen in het R&D-lab.

Het R&D-lab, wat is dat precies?

Het R&D-lab bestaat uit een combinatie van kennis en praktijk. Hier zijn ze vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. Het R&D-lab is gedeeltelijk afgesloten; niet iedereen mag zomaar naar binnen wandelen. Concurrenten mogen ook echt niet naar binnen, het wordt goed afgeschermd. De afdeling R&D valt onder BDR Thermea.

Hoe ben je van Appliance Engineer gegroeid naar Project Manager?

Na mijn functie als Appliance Engineer werd ik Lead Appliance Engineer, waarbij ik mij meer bezighield met coördinatie, gericht op de functionaliteit van cv-toestellen. Hierna ben ik verder gegroeid naar de functie Projectleider en Projectmanager, waarbij ik bezig ben met alle aspecten: zoals de wens van de klant, planning, de kwaliteit van het product en het budget. Daardoor heb ik met veel collega’s van verschillende afdelingen contact, want het omvat alle facetten: appliance engineering, product engineering, controls en documentatie, maar ook inkoop, kwaliteit, productie en service & after sales.

Hoe vind je Remeha als werkgever?

De afdeling R&D is een hechte afdeling. Dit geldt overigens voor heel Remeha (en BDR Thermea); er heerst een fijne en leuke sfeer. Ik loop dan ook graag een rondje binnen het bedrijf en heb daardoor goed contact met iedereen. Omdat de afdeling R&D onder BDR Thermea valt, heb ik ook veel contact met internationale collega’s.

Bekijk R&D vacatures