• Website
Geen resultaten gevonden.

Oplossingen voor elk ambitieniveau.

Start gratis energiescan

Meerdere routes naar duurzaam

Bij Remeha geloven we in meerdere routes naar duurzaam om de klimaatdoelen van 2050 te halen. Passend bij jouw ambitie en mogelijkheden. In sommige gevallen mag en kan dit alleen met slimme verbeteringen terwijl in andere situaties de weg naar energieneutraal een meer voor de hand liggende optie is.

Slim vervangen, uitgebreid verbeteren of volledig upgraden? Remeha biedt met een afgewogen assortiment jou als professional en de eindgebruiker zekerheid om tot de juiste keuze te komen. Of het nu gaat om verduurzamen van een bestaande installatie, een nieuwbouwproject of een hele andere, unieke situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze routes naar duurzaam.

Bestaande bouw als uitgangspunt van onze routes voor het verduurzamen in de utiliteit.

Verduurzamen is eigenlijk altijd maatwerk, en soms ook complex. Om inzicht te geven in mogelijkheden hebben we drie routes met drie verschillende ambitieniveau’s uitgewerkt gebaseerd op hetzelfde uitgangspunt.

Situatieschets
Uitgangspunt is een kantoorpand met matige isolatie. Het pand heeft dubbelglas, mechanische ventilatie zonder warmteterugwinning en een oude VR cv-ketel. Voor koeling wordt gebruik gemaakt van DX-koeling via de luchtbehandelingskast.

Remeha - routes naar duurzaam voor de utiliteit - slim vervangen

Slim vervangen

In gebouwen met een sterk verouderde installatie kan het al veel schelen indien de oude cv-ketels worden vervangen door moderne hoog rendement cv-ketels of, afhankelijk van het aantal stappen naar Energielabel C, ook door het toevoegen van een (gas) warmtepomp.

Wanneer slim verbeteren de route is die past bij jouw ambitie naar verduurzaming zijn er meerdere mogelijkheden. Je kan kiezen voor een van onze HR-ketels met de laagste NOx-uitstoot op de markt. Of het verdelen van je vermogen over meerdere ketels zodat je alleen het vermogen aanspreekt dat je nodig hebt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan piekmomenten in jouw warmwater behoefte. Of een combinatie met een (absorptie) warmtepomp of zonlichtsysteem voor nog een extra stap richting verduurzaming. We informeren je graag over jouw mogelijkheden.

Remeha - routes naar duurzaam voor de utiliteit - uitgebreid verbeteren

Uitgebreid verbeteren

Met warmteopwekking is meer mogelijk door de installatie te upgraden naar een hybride uitvoering. Een hybride is een cv-ketel aangevuld met een duurzame bron zoals bijvoorbeeld zonnewarmte, een absorptiewarmtepomp of een elektrische warmtepomp. Verbeter de installatie door deze te upgraden naar een hybride uitvoering en zet een stap in duurzaamheid.

Er is meer mogelijk in de slag naar verduurzaming wanneer je kiest voor uitgebreid verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld met een upgrade naar een hybride installatie. Ons projectadvies is altijd gebaseerd op een optimale oplossingen die past bij de ambities. Ook als een hybride warmtepomp niet de optimale oplossingen is.

Remeha - routes naar duurzaam voor de utiliteit - volledig upgraden

Volledig upgraden

Liever direct een volledige upgrade om direct naar label A of energieneutraal te gaan? Onze elektrische warmtepompen beschikken over een bijzonder hoog sCOP waardoor energielasten laag blijven zonder aan comfort in te leveren.

De warmwater vraag kunnen we desgewenst invullen met een Solar Pro systeem of een CWH Ace. Een warmwaterbereider met een geringe NOx-emissie en jaargebruiksrendement tot 104,1%.

Ons projectadvies is altijd gebaseerd op een optimale oplossingen die passen bij jouw ambities.

Verzekerd van voldoende warm water

Heb je een situatie waarbij warm water ook van essentieel belang is? Warmwateroplossingen zijn bijna altijd maatwerk.

Het Remeha warmwater excellence team wijst je dan ook graag de weg met advies en helpt bij (complexe) berekeningen. Eén aanspreekpunt voor alle vragen over producten, calculaties, leveringen, installatie en service. Voordeel is dat Remeha alle producten voor een compleet systeem in het productportfolio heeft. Praktische overzichten, rapporten en informatiesheets maken de keuze nog makkelijker.

De Remeha warmwateroplossingen voldoen aan de laatste regelgeving en kennen een lage NOx uitstoot. Wel zo fijn, die zekerheid.

Maak vrijblijvend een adviesafspraak