• Website
Geen resultaten gevonden.

Interview Erik

Benieuwd wat een SAP Business Consultant bij Remeha precies doet? Erik Timmner vertelt je alles over zijn IT-functie en zijn visie op Remeha.

"Ik ga elke dag slimmer naar huis"

Erik Timmner

Hoe ben je bij Remeha terecht gekomen?

Direct na het afronden van mijn studie Technische Bedrijfskunde ben ik bij Remeha gestart als Engineer op de afdeling Spare Parts. In die functie heb ik ontzettend veel geleerd en ik kijk dan ook terug op een waardevolle start van mijn loopbaan. Ik ben van nature erg leergierig, dus na vier jaar was ik wel toe aan een volgende stap. Nog voordat ik dat zelf initiatief kon nemen, kreeg ik een telefoontje van de ICT Manager. Of ik de overstap wilde maken naar zijn afdeling. Een enorme uitdaging want ik had helemaal geen ervaring met IT, noch in mijn werkgebied en ook niet qua studie. Deze kans maakte IT voor mij heel aantrekkelijk en ik ben dan ook samen met Remeha in het diepe gesprongen.

Dat klinkt als een mooie kans. Wat houdt je functie precies in?

Als SAP Business Consultant houd ik me voornamelijk bezig met SAP: een ERP-systeem dat wordt gebruikt binnen Remeha. Mijn focus ligt met name op de productie, logistiek en kwaliteit daarvan. Daarbij zorg ik voor de koppeling van de SAP-inrichting met de bedrijfsprocessen. Deze processen vertaal ik door naar een IT-oplossing.

Hoe blijf je elke dag gemotiveerd?

Wat ik zo gaaf vind aan mijn werk is dat ik steeds met de gebruiker en de IT-techneuten kan schakelen. Het is interessant om gezamenlijk tot een goede oplossing te komen. Wat mijn functie bij Remeha echt uniek maakt, is het contact met mijn collega’s in Frankrijk. Het Component Center van Remeha , waar alle IT-techneuten en IT-programmeurs werken, is daar gevestigd. Deze internationale samenwerking is erg interessant en uitdagend. Ik heb een hele zelfstandige functie en mag veel beslissingen zelf nemen. Hoewel ik geen officiële opleiding heb gevolgd op IT-gebied, heb ik van Remeha toch de kans gekregen om mij te ontwikkelen in de functie van SAP Business Consultant. Een hele unieke kans als je het mij vraagt. Ik werk veel samen met een collega die gespecialiseerd is in ERP-systemen en ik leer veel van hem. Elke dag ga ik slimmer naar huis dan dat ik ‘s morgens gekomen ben. Ik vind het dan ook heel belangrijk om mezelf continu te blijven ontwikkelen.

Hoe zou je Remeha als werkgever omschrijven?

Remeha is een innovatief bedrijf om in te werken, maar ook een warme werkgever. Mijn vriendin kreeg vorig jaar een aanbod om in China te werken. Remeha gaf me de mogelijkheid om vijf maanden met haar mee te gaan en vanuit daar mijn werkzaamheden te verrichten. Dat aanbod heb ik natuurlijk meteen geaccepteerd. Vanuit China heb ik parttime voor Remeha gewerkt. Ik kreeg hierin veel vrijheid, zolang ik mijn werk maar naar tevredenheid uitvoerde. Fantastisch dat een werkgever bereid is om met je mee te denken en naar oplossingen te zoeken.

Bekijk IT vacatures