• Website
Geen resultaten gevonden.

Nieuwste warmtepomp van Remeha biedt veel installatiegemak

Nieuwbouwproject Hollandsche Rading

Grenzend aan het Gooisch Natuurreservaat ligt het dorp Hollandsche Rading. Met de dorpskern midden in een bosrijke omgeving blijft het inwonersaantal van dit dorp groeien. Om de druk op de woningmarkt te verlichten, heeft de gemeente De Bilt, waar het dorp onderdeel van uitmaakt, de ambitie om een groot aantal woningen te bouwen. Een project dat bijdraagt aan deze ambitie is de bouw van achttien nieuwbouwwoningen in Hollandsche Rading. 

Zonnepanelen, warmteterugwinning en de nieuwste lucht/water-warmtepompen van Remeha zorgen voor een duurzame opwekking van het warme tapwater en het comfortabele binnenklimaat in de nieuwe woningen. “Met name de lucht/water-warmtepompen zorgen dat de woningen goed scoren op het gebied van de energieprestatie”, zegt Eric Gorter. Gorter werkt als projectleider werktuigbouwkundige installaties bij Campus Installatietechniek, dat alle installatiewerkzaamheden verzorgt in het nieuwbouwproject in Hollandsche Rading. “De Eria Tower Ace S heeft een zeer hoog taprendement en kan naast verwarmen ook koelen, wat een belangrijke eis is voor dit nieuwbouwproject.”

Prefab installatieframe
Maar de nieuwe warmtepomp van Remeha heeft nog enkele voordelen. “Dit is de eerste warmtepomp die ik tegenkom die een prefab installatieframe heeft”, vertelt Gorter. “Het is mogelijk om vooraf het installatieframe al te monteren, zodat we het toestel zelf later eenvoudig en snel kunnen aansluiten als de woningen gereed zijn. Het toestel schuif je op het frame aan de wand, waarna het enkel een kwestie is van vijf koppelingen en de bedrading aansluiten en vastschroeven. De technische ruimtes zijn niet heel breed, dus het is fijn dat de Eria Tower Ace S relatief smal is, waardoor deze netjes in de technische ruimte past.”


Eria Tower Ace S - Hollandsche Rading - Remeha - Campus Installatietechniek


Installatiegemak
Het nieuwbouwproject in Hollandsche Rading is het eerste project waarbij de Eria Tower Ace S wordt toegepast. “Dit toestel is qua prestaties een topproduct, maar maakt ook het leven van de installateur een stukje makkelijker”, legt Volkan Kaya uit. De accountmanager van Remeha adviseerde Campus Installatietechniek en de opdrachtgever van het nieuwbouwproject welke warmtepomp het meest geschikt is voor de woningen. “Deze warmtepomp maakt dat zij het installatieframe vooraf kunnen monteren. Dat is eenvoudig in de ruwbouw maar ook voordelig omdat je het toestel pas vlak voor de oplevering nodig hebt. Bij de ingebruikname is het mogelijk om de warmtepomp met een telefoon of tablet met de Remeha Smart Start App via een Bluetoothverbinding in bedrijf te stellen. De instellingen kan men via dezelfde Bluetoothverbinding kopiëren en gebruiken voor de inbedrijfstelling van de overige warmtepompen.”

Samen voor optimaal rendement
Gorter geeft aan dat de installatiewerkzaamheden volgens planning voor de bouwvakantie van 2022 moeten worden opgeleverd. “Rond juni kunnen we de warmtepompen en de bijbehorende buitenunits plaatsen. Medio februari ontvangen we alvast de installatieframes, zodat we daar al in februari en maart van dit jaar mee aan de slag kunnen. Door deze al vroeg te kunnen monteren, zijn we straks sneller klaar met de installatie van de warmtepompen.” Op het moment dat alle warmtepompen zijn aangesloten, komt Remeha naar de woningen om Campus Installatietechniek te ondersteunen bij het in bedrijf stellen van de eerste warmtepompen. Bij eventuele vragen of onduidelijkheden voorziet Remeha de installateur dan direct van feedback. Zo zorgen Remeha en Campus Installatietechniek er samen voor dat de nieuwe warmtepompen direct optimaal werken.